Strona Główna

Linki

Księga Gośœci

Kontakt

TELENOWELE

Klon
Miłość jak tequila
Namiętności
Rubi
W sidłach namiętności
Zakazana miłość
Zemsta
STARE TELCIE

AKTORZY

Adolfo Cubas
Andrea del Boca
Andreina Yepez
Angelica Rivera
Barbara Mori
Barbara Mosquera
Catherine Fulop
Claudia Alencar
Danna Garcia
Eduardo Yanez
Fabiola Colmenares
Fernando Carillo
Grecia Colmenares
Jorge Aravena
Jorge Reyes
Lucia Mendez
Martha Julia
Mayra Alejandra
Miguel de Leon
Natalia Streignard
Ricardo Darin
Roxana Diaz
Tatiana Capote
Veronica Castro


Angélica Rivera Hurtado
urodzona 12 sierpnia 1970 roku w Mexico city (meksyk)

meksykańska aktorka i piosenkarka. Pracowała także jako modelka, fotomodelka, przez pewien czas także śpiewała. Laureatka nagrody TvyNowelas 2008 za główną rolę w telenoweli "Miłość jak tequila"

życie prywatne

Ma sześcioro rodzeństwa. Rodzice to dr Manuel Rivera i Maria Eugenia Hurtado. Wyszła za mąż za producenta José Alberto Castro (brata Verónici Castro , który ma trzy córki - Angelica Sofia, Fernanda i Regina). Ich małżeństwo zostało uznane za nieistniejące przez Kościół katolicki . W roku 2010 wyszła za mąż za gubernatora Meksyku - Enrique Pena Nieto

Niedawno ogłosiła, iż przechodzi na artystyczną emeryturę. Jako żona gubernatora stanu Meksyk, mającego ambicje prezydenckie, rezygnuje z aktorstwa...

kliknij na zdjęcie aby powiększyć


Filmografia

• Miłość jak Tequila (Destilando amor) (2007) jako Gaviota
• Zaklęte serce (Mariana De La Noche) (2003) jako Marcia
• Sin Pecado Concebito (2001)
• Angela (Ángela) (1998) jako Angela
• Huracan (1997)
• Dziedziczka (La Duena) (1995)
• La Picara Sonadora (1991)
• Alcanzar Una Estrella II (1991)
• Mi Peguena Soledad (1990)
• Simplemente Maria (1989)
• Dulce Desafio (1988)

MIEJSCA

Buenos Aires

Caracas

Cancun

Mexico

Rio de janeiro

Sao paulo

Tequila

Wyspy - Wenezuela

ROZRYWKA

Filmy dokumentalne

Filmy fabularne

Książki, prasa

Moda, makijaż

Muzyka latino

Taniec (pereo)

Telewizja latino

ŻYCIE LATINO

Bieda i slamsy

Gangi

Korupcja

Kult macho

Kult piękna

Milionerzy - jak żyją ?

Morderstwa kobiet

Narkotyki

Plemiona ameryki płd

Religia a czary

Więzienia

DLA TURYSTÓW

Nauka języka

Przed wyjazdem

Organizacja wyjazdu

Na co uważać


CopyRight © 2011 Telenowele.strefa.pl