Strona Główna

Linki

Księga Gośœci

Kontakt

TELENOWELE

Klon
Miłość jak tequila
Namiętności
Rubi
W sidłach namiętności
Zakazana miłość
Zemsta
STARE TELCIE

AKTORZY

Adolfo Cubas
Andrea del Boca
Andreina Yepez
Angelica Rivera
Barbara Mori
Barbara Mosquera
Catherine Fulop
Claudia Alencar
Danna Garcia
Eduardo Yanez
Fabiola Colmenares
Fernando Carillo
Grecia Colmenares
Jorge Aravena
Jorge Reyes
Lucia Mendez
Martha Julia
Mayra Alejandra
Miguel de Leon
Natalia Streignard
Ricardo Darin
Roxana Diaz
Tatiana Capote
Veronica Castro


Bárbara Mori Ochoa
urodzona 2 lutego 1978 roku w Montevideo (urugwaj)

Urugwajska aktorka telewizyjna i filmowa.

Jej dziadek ze strony ojca był Japończykiem. Jest jednym z trojga dzieci pół-Japończyka i pół-Urugwajczyka i Libanczyka. Ma siostrę Kenyę i brata Kintaro. Gdy miała trzy lata, jej rodzice rozwiedli się. Przeniosła się do Meksyku. W wieku 14 lat podjęła pracę jako modelka Marcos Toledo. Studiowała aktorstwo w El Centro de Estudios de Formación Actoral. Pierwszą rolę zagrała w telenoweli Al Norte del Corazón (1997). Zwróciła na siebie uwagę także na dużym ekranie w komedii romantycznej Inspiracja (Inspiración, 2001), a za rolę Alejandry odebrała meksykańską nagrodę kinową MTV. Stała się jednak powszechnie znana z dwóch meksykańskich telenowel: Miłość i namiętność (Mirada de mujer, 1997-1998) jako Mónica San Millán i Cena marzeń (Rubi, 2004) w roli Rubi, kobiety powodowanej chciwością, która dopuszcza się oszustwa i zdrady. Otrzymała wiele nagród, m.in. TvyNovelas 2005 w kategorii najlepsza aktorka pierwszoplanowa.

kliknij na zdjęcie aby powiększyć


Filmografia

• 2010: Kites jako Natasha
• 2008: Cosas insignificantes jako Paola
• 2008: Violanchelo jako Consuelo
• 2007: Por siempre
• 2006: Pretendiendo jako Amanda / Helena
• 2005: La Mujer de mi hermano jako Zoe
• 2004: Cena marzeń (Rubí, serial TV) jako Rubí Perez
• 2004: Rubí... La descarada jako Rubí/Fernanda
• 2003: Amor descarado jako Fernanda Lira
• 2003-2004: Mirada de mujer: El regreso (serial TV) jako Mónica
• 2005: Súbete a mi moto jako Nelly
• 2001: Amores querer con alevosía (serial TV) jako Carolina Morales
• 2001: Inspiración jako Alejandra
• 1999: Me muero por tí jako Santa
• 1998: Azul tequila jako Azul Vidal
• 1997: Tric Trac
• 1997-1998: Miłość i namiętność (Mirada de mujer, serial TV) jako Mónica San Millán
• 1997: Al norte del corazón (serial TV)


MIEJSCA

Buenos Aires

Caracas

Cancun

Mexico

Rio de janeiro

Sao paulo

Tequila

Wyspy - Wenezuela

ROZRYWKA

Filmy dokumentalne

Filmy fabularne

Książki, prasa

Moda, makijaż

Muzyka latino

Taniec (pereo)

Telewizja latino

ŻYCIE LATINO

Bieda i slamsy

Gangi

Korupcja

Kult macho

Kult piękna

Milionerzy - jak żyją ?

Morderstwa kobiet

Narkotyki

Plemiona ameryki płd

Religia a czary

Więzienia

DLA TURYSTÓW

Nauka języka

Przed wyjazdem

Organizacja wyjazdu

Na co uważać


CopyRight © 2011 Telenowele.strefa.pl