Strona Główna

Linki

Księga Gośœci

Kontakt

TELENOWELE

Klon
Miłość jak tequila
Namiętności
Rubi
W sidłach namiętności
Zakazana miłość
Zemsta
STARE TELCIE

AKTORZY

Adolfo Cubas
Andrea del Boca
Andreina Yepez
Angelica Rivera
Barbara Mori
Barbara Mosquera
Catherine Fulop
Claudia Alencar
Danna Garcia
Eduardo Yanez
Fabiola Colmenares
Fernando Carillo
Grecia Colmenares
Jorge Aravena
Jorge Reyes
Lucia Mendez
Martha Julia
Mayra Alejandra
Miguel de Leon
Natalia Streignard
Ricardo Darin
Roxana Diaz
Tatiana Capote
Veronica Castro


Claudia Alencar Gomes
urodzona 12 lipca 1950 roku w Sau Paulo (brazylia)

Aktorka, poetka, artystka i pisarka znana w Brazylii.

W 1964 roku w wieku 14 lat, Claudia wygrała krajowy konkurs sponsorowany przez gazetę Correio da Manha. Zrobiła licencjat w szkole komunikacji i sztuki (ECA) oraz ukończyła uniwersytet Sao Paulo (USP). Nauczała sztuki scenicznej w Instituto Oswaldo Aranha Colegio i Alberto Conte oraz na University ( Wydział Alcantara Machado ).

W 1971 wstąpiła do Sojuszu Wyzwolenia Narodowego (ALN), lewicowej organizacji. Wykonywała sztuki teatralne przeciwko cenzurze opowiadające o torturach reżimu wojskowego. W 1972 , pod rządami generała Emilio Medici Garrastazu , została aresztowana podczas nauczania w Kolegium Oswaldo Aranha i 20 dni pozostawała w rękach Operation Bandeirantes (OBAN), gdzie była torturowana wraz z innymi działaczami.

Zagrała w dramatach, takich jak 23, Tartuffe z Moliera , z Paulo Autran , strzelanie do celu z Marco Nanini ; Sharing z Miguel Falabella ; Prawie 84 z Fauzi Arap , Moment Mariana Martins z Leilah Assumpcao ; niepokonany z Mario Vargas Llosa. Działała w 32, pracuje dla telewizji i nakręciła 8 filmów. Pozowała do brazylijskiego wydania Playboya w marcu 1987 r. (wydanie nr 140).

W 1988 roku wydała swoją pierwszą książkę: Maga Neón przez Ohno Redakcja Massao. W 2003 roku ukazała się jej złota kolekcja poezji. W 2005 roku podpisała kontrakt z Rede Record TV i napisała trzy powieści. Wydała pięć książek : dwie badawcze i trzy teatralnej poezji.

W swojej karierze otrzymała sześć nagród za występy w telewizji, na przykład, Quality Award za rolę w Splendor (2000). W teatrze otrzymała nagrodę gubernatora stanu Sao Paulo .

Uczestniczy w działaniach na rzecz walki z trądem w Brazylii.

kliknij na zdjęcie aby powiększyć


Filmografia

• 2008-09 - Os Mutantes - Caminhos zrobić Coracao - Gisa Albuquerque Sandra Andrade
• 2006-07 - High Season - Laila Viana (Lalah)
• 2005-06 - dowód miłości - Avelar Teresa
• 2004 - pod nowym kierownictwem - Sarmento Iłży
• 2003-04 - Kubanacan - Natasha
• 2002 - The Fifth of Hell - Amapola
• 2001 - Porto dos Milagres - Pereira Epiphany
• 2000 - Splendor - Bernardes Laura
• 1999 - Piękna i Bestia - Lucia
• 1998/99 - You Decide (3 odcinki)
• 1998/99 - Malhação - Ines
• 1998 - Huragan Hilda - Divina
• 1996/97 - Angel of Me - Divine
• 1995/96 - twarzy i Crown - Martina
• 1993-94 - ranne zwierzę - Menescau Perla
• 1990 - Frontiers of the Unknown (1 odcinek)
• 1989/90 - Tieta - Laura
• 1986/87 - Fire Wheel - Patativa
• 1984/85 - Moje dzieci, Moje życie - Zilda
• 1984 - Ojciec Cicero - Ligia
• 1983 - Sabor de Mel - Teresa
• 1982/83 - Champion - Berenice
• 1982 - Rezygnacja
• 1981/82 - Immigrant - Teresa
• 1981 - Pani Santa - Dileta
• 1980/81 - A Very Special Man - Alcina
• 1979 - Mewy - Denise
• 1978/79 - Minimum Wage - Isabel
• 1976 - Song for Elizabeth - Bia (Beata)

MIEJSCA

Buenos Aires

Caracas

Cancun

Mexico

Rio de janeiro

Sao paulo

Tequila

Wyspy - Wenezuela

ROZRYWKA

Filmy dokumentalne

Filmy fabularne

Książki, prasa

Moda, makijaż

Muzyka latino

Taniec (pereo)

Telewizja latino

ŻYCIE LATINO

Bieda i slamsy

Gangi

Korupcja

Kult macho

Kult piękna

Milionerzy - jak żyją ?

Morderstwa kobiet

Narkotyki

Plemiona ameryki płd

Religia a czary

Więzienia

DLA TURYSTÓW

Nauka języka

Przed wyjazdem

Organizacja wyjazdu

Na co uważać


CopyRight © 2011 Telenowele.strefa.pl