Strona Główna

Linki

Księga Gośœci

Kontakt

TELENOWELE

Klon
Miłość jak tequila
Namiętności
Rubi
W sidłach namiętności
Zakazana miłość
Zemsta
STARE TELCIE

AKTORZY

Adolfo Cubas
Andrea del Boca
Andreina Yepez
Angelica Rivera
Barbara Mori
Barbara Mosquera
Catherine Fulop
Claudia Alencar
Danna Garcia
Eduardo Yanez
Fabiola Colmenares
Fernando Carillo
Grecia Colmenares
Jorge Aravena
Jorge Reyes
Lucia Mendez
Martha Julia
Mayra Alejandra
Miguel de Leon
Natalia Streignard
Ricardo Darin
Roxana Diaz
Tatiana Capote
Veronica Castro


Eduardo Yanez
urodzony 25 września 1960 roku w Mexico City (meksyk)

Meksykański aktor telewizyjny i filmowy

Został dostrzeżony przez producenta telewizyjnego Ernesto Alonso, który zaangażował go do roli Carlosa w meksykańskiej operze mydlanej Quiereme Mucho (Quiéreme siempre, 1982). Jego naturalny styl gry i silna atletyczna aparycja podbiły serca publiczności w wielu innych telenowelach. W 1991 przeniósł się do Stanów Zjednoczonych, gdzie pracował na planie dwóch oper mydlanych Capitalvision – Marielena (1994) i Guadalupe (1994). Zagrał także w kilku amerykańskich produkcjach kinowych: Striptiz (Striptease, 1996) z Demi Moore i Vingiem Rhamesem, Dzikie żądze (Wild Things, 1998), Napad (Held Up, 1999) u boku Jamie Foxxa, Megiddo (Megiddo: The Omega Code 2, 2001), Punisher (The Punisher, 2004) z Johnem Travoltą. Pojawił się też w operze mydlanej Spelling Entertainment Savannah (1996) i serialu Kryminalne zagadki Miami (CSI: Miami, 2002).

życie prywatne

Wychowywany przez matkę, dorastał wraz z przyrodnimi braćmi w Los Angeles i Miami na Florydzie, nigdy nie widział swojego ojca. Miał trudne i smutne dzieciństwo pod opieką swojego ojczyma. Jako dziecko marzył, by w przyszłości zająć się profesjonalnie grą w piłkę nożną.

Był dwukrotnie żonaty; z Normą Adrianą Garcią (1987-1990), z którą ma syna Eduardo Jr. i z Francescą Cruz (1996-2003).

kliknij na zdjęcie aby powiększyć




Filmografia

• 2009: Corazon Salvaje jako Juan del Diablo
• 2008: Fuego en la Sangre jako Juan Robles Reyes
• 2007: Miłość jak tequila (Destilando amor) jako Rodrigo Montalvo Santos
• 2006: La Verdad oculta jako Juan José Victoria
• 2005: Cold Case jako Felix Darosa
• 2005: Uśpiona komórka (Sleeper Cell) jako Felix Ortiz
• 2005: Escándalo (El Escándalo del mediodía) jako CoHost
•2003: Te amaré en silencio jako Camilo
• 2002: Kryminalne zagadki Miami (CSI: Miami) jako Kolumbijski śledczy
• 1997: Najemnicy (Soldier of Fortune, Inc.) jako Miguel Peralta
• 1996: Savannah jako Benny Serna
• 1994: Guadalupe jako Alfredo Robinson
• 1994: Marielena jako Luis Felipe Sandoval
• 1991: En carne propia jako Leonardo Rivadeneyra
• 1990: Yo compro esa mujer jako Aldama
• 1989: Dulce desafío jako Enrique
• 1987: Senda de gloria jako Manuel Fortuna
• 1985: Cartas de amor
• 1984: Tú eres mi destino jako Fabián
• 1984: El Amor nunca muere jako Alfonso
• 1983: El Maleficio jako Diego
• 1982: Quiéreme siempre jako Carlos

MIEJSCA

Buenos Aires

Caracas

Cancun

Mexico

Rio de janeiro

Sao paulo

Tequila

Wyspy - Wenezuela

ROZRYWKA

Filmy dokumentalne

Filmy fabularne

Książki, prasa

Moda, makijaż

Muzyka latino

Taniec (pereo)

Telewizja latino

ŻYCIE LATINO

Bieda i slamsy

Gangi

Korupcja

Kult macho

Kult piękna

Milionerzy - jak żyją ?

Morderstwa kobiet

Narkotyki

Plemiona ameryki płd

Religia a czary

Więzienia

DLA TURYSTÓW

Nauka języka

Przed wyjazdem

Organizacja wyjazdu

Na co uważać


CopyRight © 2011 Telenowele.strefa.pl