Strona Główna

Linki

Księga Gośœci

Kontakt

TELENOWELE

Klon
Miłość jak tequila
Namiętności
Rubi
W sidłach namiętności
Zakazana miłość
Zemsta
STARE TELCIE

AKTORZY

Adolfo Cubas
Andrea del Boca
Andreina Yepez
Angelica Rivera
Barbara Mori
Barbara Mosquera
Catherine Fulop
Claudia Alencar
Danna Garcia
Eduardo Yanez
Fabiola Colmenares
Fernando Carillo
Grecia Colmenares
Jorge Aravena
Jorge Reyes
Lucia Mendez
Martha Julia
Mayra Alejandra
Miguel de Leon
Natalia Streignard
Ricardo Darin
Roxana Diaz
Tatiana Capote
Veronica Castro


María Fabiola Colmenares Rodríguez
urodzony 28 sierpnia 1974 roku w Barquisimeto (wenezuela)

Modelka, aktorka i polityczny przywódca.

Skończyła szkołę prowadzoną przez zakonnice i poszła do pracy w biurze. I być może tkwiłaby tam do dziś, gdyby nie wzięła udziału w konkursie Miss Wenezuela 1994. Zdobyła tytuł Miss prowincji Lara i pojechała na finały. Tam od początku była jedną z faworytek do korony najpiękniejszej. Podczas spotkania z prasą, na którym finalistki były oficjalnie przedstawiane, złamała surowo przestrzegany przez organizatorów protokół, zakłócając przebieg imprezy już do końca. Ogromnie ją to speszyło, ale dziennikarze zgotowali jej owację. Mówiło się, że ma jeden z tytułów w kieszeni. Jakież więc było rozczarowanie, gdy nie znalazła się nawet w ścisłym finale! Fabiola poczuła, że zawalił jej się świat.

Otrząsnęła się jednak już w kilka tygodni później - zgłosiła się do Arquimedesa Rivero, szefa produkcji telenowel w Venevision. Wymagało to odwagi - Rivero nazywany jest "klinicznym okiem" z powodu umiejętności wyławiania materiału na gwiazdy, ale także surowości i bezpośredniości: kandydatkom (kandydatom) nie nadającym się do zawodu rąbie prawdę prosto w oczy. Fabiolę jednak zaprosił na casting, po którym dostała rolę w Tylko ty.

Kolejną rolę zagrała w W sidłach namiętności, a prasa podkreślała, iż wrednej postaci Martity potrafiła przydać ludzkich cech.

Czekając na kolejne role zapisała się do szkoły tańca. Taniec - zwłaszcza tango, salsa, flamenco, merengo - stał się jej wielką pasją. Poszła na kurs aktorski prowadzonych przez m.in. Elbę Escobar. Zdobyte umiejętności pozwoliły jej zagrać na scenie w komedii laureata literackiej nagrody Nobla Dario Fo Aquí nadie paga. Po kolejnej telenoweli (Amor mio z Vivianą Gibelli) wróciła do teatru, by zagrać w sztuce wyprodukowanej i wyreżyserowanej przez bohatera Pod wiatr, Guillermo Davilę. Sztuka utrzymała się na afiszu aż dwa lata. W roku 1998 Fabiola wróciła też na scenę konkursu Miss Wenezuela - ubarwiając konkursowe zmagania swym brawurowym występem jako śpiewający sobowtór Marilyn Monroe.

Rok później zagrała Sandrę w Imperium kobiet. "Dzięki tej roli przestała być eks-miss, a została uznana za jedną z najzdolniejszych, najbardziej obiecujących aktorek młodego pokolenia" - pisały gazety.

Posypały się kolejne propozycje i kolejne telenowele: Feminas, Cała ty, Kochankowie. Do tej ostatniej musiała zacząć trenować kickboxing - i podobno trenuje go do dziś. Oprócz treningów w wolnych chwilach czyta, ogląda filmy (nie opuści żadnego z Edwardem Nortonem, Kevinem Spacey, Susan Sarandon czy Meryl Streep) i oczywiście tańczy. Jest maniaczką porządku i czystości. Lubi kuchnię japońską, ubiera się zwracają uwagę bardziej na wygodę niż modę, boi się samotności i bardzo chciałaby mieć już dzieci.

Obecnie po raz pierwszy pracuje za granicą: nagrywa w Peru serial Polowanie na milionera, który przypadkowo stał się przyczyną jej konfliktu z Aną Kariną Manco. Postanowiła też zrobić coś dla innych: włączyła się w akcję uświadamiającą kobietom niebezpieczeństwo osteoporozy.

życie prywatne

W marcu 2011r. urodziła córeczkę - Marię Gracię.

kliknij na zdjęcie aby powiększyć


Filmografia

• Ni tan largos... ni tan cortos (2007) .... Raquel
• Miranda regresa (2007) .... Susan Livingston
• Śnię o twej miłości ( "Los Querendones") .... Fe Quintero (1 episode, 2006)
• "El amor las vuelve locas" (2005) .... Raquel
• "Cosita rica" (2003) .... Paula C
• "Las González" (2002) .... Lirio
• "Mambo y canela" (2002)...?
• El nudo (2002) .... Susana
• Polowanie na milionera ("Cazando a un millonario") (2001) .... Eva Alonso Petillon
•Kochankowie ("Amantes de Luna Llena") (2000) .... La Vikinga
• Cała ty ("Toda mujer") (1999) .... Katiuska Grun
• Imperium kobiet ("El país de las mujeres") (1998) .... Sandra
• Entre frutas y verduras (1998) .... Alejandra
• "Amor mío" (1997) .... Yolanda
• Tylko ty ("Como tú, ninguna") (1996) .... ?
• W sidłach namiętności ("Sol de tentacion") (1996) .... Marta Irrazábal

MIEJSCA

Buenos Aires

Caracas

Cancun

Mexico

Rio de janeiro

Sao paulo

Tequila

Wyspy - Wenezuela

ROZRYWKA

Filmy dokumentalne

Filmy fabularne

Książki, prasa

Moda, makijaż

Muzyka latino

Taniec (pereo)

Telewizja latino

ŻYCIE LATINO

Bieda i slamsy

Gangi

Korupcja

Kult macho

Kult piękna

Milionerzy - jak żyją ?

Morderstwa kobiet

Narkotyki

Plemiona ameryki płd

Religia a czary

Więzienia

DLA TURYSTÓW

Nauka języka

Przed wyjazdem

Organizacja wyjazdu

Na co uważać


CopyRight © 2011 Telenowele.strefa.pl