Strona Główna

Linki

Księga Gośœci

Kontakt

TELENOWELE

Klon
Miłość jak tequila
Namiętności
Rubi
W sidłach namiętności
Zakazana miłość
Zemsta
STARE TELCIE

AKTORZY

Adolfo Cubas
Andrea del Boca
Andreina Yepez
Angelica Rivera
Barbara Mori
Barbara Mosquera
Catherine Fulop
Claudia Alencar
Danna Garcia
Eduardo Yanez
Fabiola Colmenares
Fernando Carillo
Grecia Colmenares
Jorge Aravena
Jorge Reyes
Lucia Mendez
Martha Julia
Mayra Alejandra
Miguel de Leon
Natalia Streignard
Ricardo Darin
Roxana Diaz
Tatiana Capote
Veronica Castro


Jorge Aravena Masias
urodzony 1 października 1969 roku w Limie (peru)

Od dzieciństwa marzył o aktorstwie, niemal non stop oglądając telewizję w rodzinnym domu. Gdy dorósł, wyjechał do Wenezueli i poprzez prasowe ogłoszenie trafił na kursy aktorskie. Wkrótce przyszła pierwsza rola - w telenoweli La loba herida, potem kolejne - m.in. w Divina obsesion, Dulce enemiga. Do dziś całe życie zawodowe dzieli między Peru i Wenezuelę, której obywatelstwo przyjął.

Do Słoneczników dla Lucii trafił niemal z łapanki. "Byłem akurat na plaży, gdy mój agent zadzwonił na komórkę, że tu, w Wenezueli następnego dnia producent Luis Llosa organizuje casting do noveli, która będzie kręcona w Peru. Poszedłem, rozmawiałem z producentem może z pięć minut. Następnego dnia Llosa zadzwonił do mnie i powiedział, że w ciągu 24 godzin mam się stawić na planie w Limie" - opowiadał Jorge w jednym z wywiadów.

Choć z powodu wspaniałej sylwetki media ochrzciły go "latynoskim Tarzanem" (El Tarzan Latino), Jorge ma ambicje bycia dobrym aktorem, a nie tylko amantem: "Nie zgadzam się z twierdzeniem, że w jednej telenoweli powinien być tylko jeden amant. Jak pokazuje przykład wielu dobrych seriali, kilku amantów nie przeszkadza sobie nawzajem. Ale bohater, protagonista, powinien być tylko jeden i musi go grać dobry aktor. Dlatego chcę być dobrym aktorem charakterystycznym. Miałem szczęście, że udało mi się zagrać tak wiele tak różnorodnych ról" - mówił w wywiadzie. Jednak do roli "czarnego charakteru" w La Revancha (remake'u serialu Zemsta z Rosalindą Serfaty i Juanem Carlo Simancasem) przekonał się dopiero, gdy zobaczył się z wąsami podczas prób charakteryzacji.

życie prywatne

Jest szczęśliwym mężem Yenny Martines (ślub odbył się 25 lutego 1995 roku) i równie szczęśliwym ojcem trojga dzieci. pięcioletniego Jorge Luisa, trzyletniej Claudii Valentiny i rocznego Luisa Fernanda. Cała rodzina mieszka w Miami. "Dziękuję Bogu, że mam dzieci, bo one pozwalają nam dorastać, rozwijać się. Czasem po ośmiu godzinach nagrania wprost wyję, by wreszcie wrócić do domu, otworzyć ramiona i patrzeć, jak do mnie biegną i rzucają mi się na szyję" - mówił Jorge w wywiadzie.

kliknij na zdjęcie aby powiększyć




Filmografia

• 2010: Zacatillo, un lugar en tu corazon ....Gabriel Zárate
• 2009: Pobre Millonaria ....Luis Arthuro
• 2008: Querida Enemiga .... Ernesto Mendiola
• 2007: Sin Vergüenza .... Esteban
• 2006: Decisiones .... Fernando
• 2006: Las Dos Caras de Ana .... Santiago
• 2006: Mi vida eres tu (La voz del amor) .... Gabriel
• 2005: Al filo de la ley .... Andres (13 episodes, 2005) "At the Edge of the Law"
• 2005: El amor las vuelve locas .... Arnaldo
• 2003: Engañada .... Gabriel Reyes Bustamente
• 2001: Secreto de amor .... Carlos Raúl Fonseca
• 2000: La revancha .... Reinaldo Arciniegas "Vuelve junto a mi"
• 1999: Girasoles para Lucia .... Roberto Landaeta Santa María
• 1999: Mujer secreta .... Sebastián Palacios
• 1998: Samantha .... Rodolfo Villalobos
• 1997: Todo por tu amor .... Cristóbal Perez
• 1996: Pecado de Amor .... Fernando
• 1995: Dulce enemiga
• 1993: Sirena
• 1992: Divina obsesión .... Tito
• 1992: La loba herida .... Cabrerita

MIEJSCA

Buenos Aires

Caracas

Cancun

Mexico

Rio de janeiro

Sao paulo

Tequila

Wyspy - Wenezuela

ROZRYWKA

Filmy dokumentalne

Filmy fabularne

Książki, prasa

Moda, makijaż

Muzyka latino

Taniec (pereo)

Telewizja latino

ŻYCIE LATINO

Bieda i slamsy

Gangi

Korupcja

Kult macho

Kult piękna

Milionerzy - jak żyją ?

Morderstwa kobiet

Narkotyki

Plemiona ameryki płd

Religia a czary

Więzienia

DLA TURYSTÓW

Nauka języka

Przed wyjazdem

Organizacja wyjazdu

Na co uważać


CopyRight © 2011 Telenowele.strefa.pl