Strona Główna

Linki

Księga Gośœci

Kontakt

TELENOWELE

Klon
Miłość jak tequila
Namiętności
Rubi
W sidłach namiętności
Zakazana miłość
Zemsta
STARE TELCIE

AKTORZY

Adolfo Cubas
Andrea del Boca
Andreina Yepez
Angelica Rivera
Barbara Mori
Barbara Mosquera
Catherine Fulop
Claudia Alencar
Danna Garcia
Eduardo Yanez
Fabiola Colmenares
Fernando Carillo
Grecia Colmenares
Jorge Aravena
Jorge Reyes
Lucia Mendez
Martha Julia
Mayra Alejandra
Miguel de Leon
Natalia Streignard
Ricardo Darin
Roxana Diaz
Tatiana Capote
Veronica Castro


Jorge Luis Reyes Graterol
urodzony 28 sierpnia 1971 roku w Caracas (wenezuela)

Przez całą szkołę średnią oddawał się swojej największej pasji - koszykówce, a po maturze zaczął studiować informatykę. Nie wiadomo, czy usłyszelibyśmy o nim kiedykolwiek, gdyby nie siostra, aktorka Claudia Reyes (pamiętamy ją z roli Jessiki w Kobiecie mojego życia). Dostrzegła w nim materiał na amanta i uparła się, że zrobi z niego aktora. Zmusiła do uczęszczania na kursy modelingu, zagrania w kilku reklamach - walczyła tak długo, aż wbiła swego brata w ambicję. Dziś Jorge ma na koncie trzy główne role w telenowelach, a pierwszą z nich była ta u boku Sonyi Smith w Destino de Mujer. Już z powodu własnego uporu i Walczył o główne role nie przyjmując tych mniejszych. W ciągu kilku miesięcy przed angażem do Destino de Mujer wziął udział w 16 castingach. W każdym przepadł, ale na korytarzach wytwórni zaczęto go nazywać "król castingów" ("Reyes" to po hiszpańsku "królowie").

Jest ogromnie popularny w Hiszpanii, a i rodacy (rodaczki) zaczynają go doceniać. Nie wiadomo jednak, czy długo pozostanie - bardzo mu się podobała praca w Stanach Zjednoczonych i poważnie myśli nad przeprowadzką.

Jorge mówi, że gwiazdą poczuł się podczas pewnego wywiadu na żywo w radiu z udziałem słuchaczy. Zdał też sobie sprawę z ogromu odpowiedzialności, jaka spoczywa na aktorze, który staje się idolem nastolatków (nastolatek). Twierdzi, że nie marzy o wielkiej karierze (taki ambitniak i nie myśli o szczytach? nie wierzcie mu!), ale chciałby mieć możliwość pracy w tym zawodzie przez całe życie. Wzorem dla niego jest Daniel Alvarado (Cała ty, Grzechy miłości).

życie prywatne

Prywatnie związany jest z aktorką Roxaną Diaz

kliknij na zdjęcie aby powiększyć


Filmografia

• Valeria" (2008) .... Leopoldo Riquelme (2008)
• "La vida entera" (2008)
• Miranda regresa (2007) .... Miranda
• Śnię o twojej miłości ( "Los Querendones") .... Sergio
• "Todos quieren con Marilyn" (2004) .... Juan Ignacio Camacho
• "Las González" (2002) .... Robinson Gamboa
• "Mambo y canela" (2002) .... Daniel Montoya
• Wojna kobiet ("Guerra de mujeres") (2001) .... Wilker Antonio
• Zemsta drugie spojrzenie( "La revancha") (2000).... Alejandro Arciniegas
• Prawo do miłości ("Cuando hay pasión") (1999) .... Luis Guillermo Núñez Anzola
• Cała ty ("Toda mujer")(1999) .... Jorge Alvarez
• "Destino de mujer" (1997) .... Víctor Manuel Santana
• "Volver a vivir" (1996)
• "La hija del presidente" (1994)
• "Sirena" (1993) TV series
• Gallego (1988)

MIEJSCA

Buenos Aires

Caracas

Cancun

Mexico

Rio de janeiro

Sao paulo

Tequila

Wyspy - Wenezuela

ROZRYWKA

Filmy dokumentalne

Filmy fabularne

Książki, prasa

Moda, makijaż

Muzyka latino

Taniec (pereo)

Telewizja latino

ŻYCIE LATINO

Bieda i slamsy

Gangi

Korupcja

Kult macho

Kult piękna

Milionerzy - jak żyją ?

Morderstwa kobiet

Narkotyki

Plemiona ameryki płd

Religia a czary

Więzienia

DLA TURYSTÓW

Nauka języka

Przed wyjazdem

Organizacja wyjazdu

Na co uważać


CopyRight © 2011 Telenowele.strefa.pl