Strona Główna

Linki

Księga Gośœci

Kontakt

TELENOWELE

Klon
Miłość jak tequila
Namiętności
Rubi
W sidłach namiętności
Zakazana miłość
Zemsta
STARE TELCIE

AKTORZY

Adolfo Cubas
Andrea del Boca
Andreina Yepez
Angelica Rivera
Barbara Mori
Barbara Mosquera
Catherine Fulop
Claudia Alencar
Danna Garcia
Eduardo Yanez
Fabiola Colmenares
Fernando Carillo
Grecia Colmenares
Jorge Aravena
Jorge Reyes
Lucia Mendez
Martha Julia
Mayra Alejandra
Miguel de Leon
Natalia Streignard
Ricardo Darin
Roxana Diaz
Tatiana Capote
Veronica Castro


Mayra Alejandra Rodriguez Lezama
urodzona 7 maja 1958 roku w Caracas (wenezuela)

Jest córką aktora i pisarza telenowel Ligii Lezama. Siostrą aktora Juan'a Carlos'a Barry. Pierwszą rolę zagrała w serialu "Valentina" w wieku 17 lat. Potem była telenowela "Angelica" z Jose Luis Rodríguez. Pracowała z wszystkimi amantami kina latynoskiego : El Puma, Jean Carlo Simancas, Raul Amundaray, Renato Carlos Gutierrez i Olivier. Najbardziej znana z serialu "Luisana Mia", ponieważ ta telenowela przyniosła jej sławę za granicą.

życie prywatne

Była w związku z meksykańskim aktorem Salvador'em Pinedą z którym ma syna - Aaron'a Salvador'a.

kliknij na zdjęcie aby powiększyć


Filmografia

• Harina de otro costal (2010)
• Camaleona (2007) - Amapola Rivas
• Con toda el alma (2005) - Isabel
• Estrambotica Anastasia (2004) - Yolanda Paz
• Hechizo de amor (2000) - Raquela
• Amor de Papel (1993) - Adela
La mujer prohibida (1991) - Irene Rivas
• Valeria (1987) - Valeria Montiel
• Leonela (1984) - Leonela Ferrari
• Marta (1982) - Marta Galban
• Luisana mia (1981) - Luisana Narval
• El Esposo de Anaís (1981) - Anaís
• Piel de zapa (1980)
• El Angel Rebelde (1979) - Maria Soledad
• Mariela Mariela (1978)- Mariela
• Piel de Zapa (1978) - Paulina
• Residencia de Senoritas (1977) - Violeta
• La hija de Juana Crespo (1977) - Diana Crespo
• Tormento (1977) - Amparo
• Carolina (1976) - Carolina Villacastín
• Angelica (1975) - Angelica
• Valentina (1975) - Mayra

MIEJSCA

Buenos Aires

Caracas

Cancun

Mexico

Rio de janeiro

Sao paulo

Tequila

Wyspy - Wenezuela

ROZRYWKA

Filmy dokumentalne

Filmy fabularne

Książki, prasa

Moda, makijaż

Muzyka latino

Taniec (pereo)

Telewizja latino

ŻYCIE LATINO

Bieda i slamsy

Gangi

Korupcja

Kult macho

Kult piękna

Milionerzy - jak żyją ?

Morderstwa kobiet

Narkotyki

Plemiona ameryki płd

Religia a czary

Więzienia

DLA TURYSTÓW

Nauka języka

Przed wyjazdem

Organizacja wyjazdu

Na co uważać


CopyRight © 2011 Telenowele.strefa.pl