Strona Główna

Linki

Księga Gośœci

Kontakt

TELENOWELE

Klon
Miłość jak tequila
Namiętności
Rubi
W sidłach namiętności
Zakazana miłość
Zemsta
STARE TELCIE

AKTORZY

Adolfo Cubas
Andrea del Boca
Andreina Yepez
Angelica Rivera
Barbara Mori
Barbara Mosquera
Catherine Fulop
Claudia Alencar
Danna Garcia
Eduardo Yanez
Fabiola Colmenares
Fernando Carillo
Grecia Colmenares
Jorge Aravena
Jorge Reyes
Lucia Mendez
Martha Julia
Mayra Alejandra
Miguel de Leon
Natalia Streignard
Ricardo Darin
Roxana Diaz
Tatiana Capote
Veronica Castro


Ricardo Darin
urodzony 16 stycznia 1957 roku w Buenos Aires (argentyna)

Zadebiutował na scenie jako dziesięciolatek w sztuce, w której grali jego rodzice. Dwa lata później zagrał w telewizji. Teatr wciągnął go do tego stopnia, że nie skończył szkoły: trzy lata próbował ukończyć trzecią klasę liceum, w końcu dał sobie spokój z edukacją. "Właściwie nie wiem, dlaczego to zrobiłem. Chyba poczułem się wolny od porażek. Grałem dużo i z sukcesami, zarabiałem, co po rozwodzie moich rodziców bardzo się przydawało" - wspomina dziś. W latach 70. i 80. stał się - obok Jorge Martineza - jednym z głównych amantów argentyńskiej telewizji.

Szczytem telewizyjnej kariery tego aktora była telenowela "Estrellita mia" (1987r.), w Polsce nadawana z włoskim dubbingiem i pod włoskim tytułem
Stellina Partnerował w niej Andrei del Boca . Pół Argentyny kochało się wtedy w uchodzącym za niezwykle przystojnego, grającym stale amantów Ricardo Darinie. Dziś Darin jest jedną z największych gwiazd argentyńskiego kina przez duże K: co zagra w filmie, to film ten staje się argentyńskim kandydatem do Oscara. A jeden nawet został do Oscara nominowany...

Dziś Ricardo ma już na koncie trzy nagrody (i dwie nominacje) Srebrnego Kondora (argentyńskiego odpowiednika Oscara) za role w filmach: El Mismo Amor, La Misma Lluvia (1999), Nueve Reinas (2000) i Syn panny młodej (2001). Ten ostatni film, gdzie Ricardo zagrał z Hectorem Alterio i Normą Aleandro, nominowany był do Oscara w kategorii filmu nieanglojęzycznego. Inne ważne filmy w karierze Darina to także El Faro (1998) z Normą Aleandro, nagrodzona Goyą (hiszpańskim Oscarem w kategorii filmu hiszpańskojęzycznego spoza Hiszpanii)

życie prywatne

Życie prywatne Ricarda Darina było często obiektem zainterowania brukowców. Jako amant z telenowel wstrzelił się w połowie lat 80. w zapotrzebowanie mediów na filmowe historie w prawdziwym życiu: związał się z Susaną Gimenez, starszą od siebie o 10 lat argentyńską divą. Przez pewien czas Darin był później dla mediów "byłym narzeczonym Susany". Od kilkunastu lat Gimenez, wciąż uwielbiana przez tłumy dawna piękność, prowadzi w telewizji najpopularniejszy w kraju talk show. Ricardo bywa tam gościem, są dla siebie bardzo serdeczni, a niektórzy widzowie wciąż mają nadzieję, że para do siebie wróci... Od 18 lat jednak Darin jest mężem Florance Bas, mają dwoje dzieci: Ricarda i młodszą, 12-letnią Claritę. Związkowi temu kibicowały media od samego początku. Gdy zaczął się psuć, kryzys, rozkład, a potem "sklejanie" małżeństwa aż do ponownej stabilizacji też okrutnie relacjonowane były czytelnikom.

kliknij na zdjęcie aby powiększyć


Filmografia

• 2001 - Ponieważ cię kocham (Porque te quiero) ...
• 2000 - Czas końcowy (Tiempo final) ... jako Juan
• 1999 - Żona prezydenta (La mujer del presidente)...
• 1995 - Chiquititas ...jako Eduardo
• 1993 - Mój szwagier (Mi cunado) ... Federico "Chiqui" Fornari
• 1991 - Buenos Aires, mów do mnie miłości (Buenos Aires, hablame de amor) ... jako Bruno
• 1989 - Zbuntowana (Rebelde) ... jako Alex Alonzo
• 1987 -
Stellina (Estrellita mía) jako .. Gianluca
• 1983 - Zaangażowanie (Compromiso) ... ?
• 1982 - My i obawy (Nosotros y los miedos) ...?
• 1981 - Jeśli ja jestem z wami (Me caso con vos) ...?
• 1981 - Jeden dzień 32 w San Telmo (Un día 32 en San Telmo)...?
• 1980 - Dom lalek (Casa de munecas)...?
• 1978 - Schody do nieba (Una escalera al cielo)...?
• 1978 - Ty i ja, życie (Vos y yo, toda la vida)...?
• 1977 - Tematem jest miłość (El tema es el amor)...?

MIEJSCA

Buenos Aires

Caracas

Cancun

Mexico

Rio de janeiro

Sao paulo

Tequila

Wyspy - Wenezuela

ROZRYWKA

Filmy dokumentalne

Filmy fabularne

Książki, prasa

Moda, makijaż

Muzyka latino

Taniec (pereo)

Telewizja latino

ŻYCIE LATINO

Bieda i slamsy

Gangi

Korupcja

Kult macho

Kult piękna

Milionerzy - jak żyją ?

Morderstwa kobiet

Narkotyki

Plemiona ameryki płd

Religia a czary

Więzienia

DLA TURYSTÓW

Nauka języka

Przed wyjazdem

Organizacja wyjazdu

Na co uważać


CopyRight © 2011 Telenowele.strefa.pl