Strona Główna

Linki

Księga Gośœci

Kontakt

TELENOWELE

Klon
Miłość jak tequila
Namiętności
Rubi
W sidłach namiętności
Zakazana miłość
Zemsta
STARE TELCIE

AKTORZY

Adolfo Cubas
Andrea del Boca
Andreina Yepez
Angelica Rivera
Barbara Mori
Barbara Mosquera
Catherine Fulop
Claudia Alencar
Danna Garcia
Eduardo Yanez
Fabiola Colmenares
Fernando Carillo
Grecia Colmenares
Jorge Aravena
Jorge Reyes
Lucia Mendez
Martha Julia
Mayra Alejandra
Miguel de Leon
Natalia Streignard
Ricardo Darin
Roxana Diaz
Tatiana Capote
Veronica Castro


Roxana Diaz Burgos
urodzona 20 lutego 1972 roku w Caracas (wenezuela)

Jest córką biznesmena Pedro Roberto Guzman'a Díaz i Marjorie Burgos Soto

Brała dział w Miss Wenezueli w 1992 roku, występowała w wielu telenowelach i filmach.

życie prywatne

W 2002 roku wywołała skandal w Wenezueli wraz z aktorem
Jorge Reyes'em filmem erotycznym z ich udziałem, który ponoć został im skradziony przez przyjaciela.

Ludzie oglądali po domach sceny bardzo intymne: miłosne zbliżenia aktorki i będącego właśnie u szczytu popularności aktora. Niektórzy podejrzewali, że kaseta to fałszywka, inni prorokowali już, że Jorge nagrawszy film z Roxaną nagra następne z kolejnymi narzeczonymi, m.in. z Gaby Espino. Bohaterowie, czyli najbardziej zainteresowani, milczeli. Ktoś podobno słyszał, jakoby zaprzeczali, że kiedykolwiek kochając się nastawiali kamerę, ktoś inny słyszał, że Jorge oferował 60 tys. dolarów za zwrot taśmy. Mijały miesiące, a sprawa wcale nie zamierzała przyschnąć. Wideo (także w wersji DVD i mpg) pojawiło się na stronach internetowych, na targach, w małych sklepikach - można je teraz kupić w Wenezueli w dwóch wersjach: jako Roxxxana i jako Las Aventuras de Wilker (Przygody Wilkera, tak miała na imię postać Reyesa w Wojnie kobiet). Ludzie oglądali i śmiali się. Zaczęto mówić, że w związku ze skandalem telewizja RCTV zamierza wyciąć postać graną przez Roxanę z aktualnie nadawanej telenoweli Juana de Virgen, a Venevision rozważa oddanie głównej roli w Las Gonzales komuś zupełnie innemu, a nie zakontraktowanemu już do niej Jorge. Podobno Roxana była już tak załamana sprawą, że oddała się w opiekę psychologom i lada dzień da się zamknąć w szpitalu, by leczyć nerwy

kliknij na zdjęcie aby powiększyć




Filmografia

• "Que el cielo me explique" (2010)
• "Pobre Millonaria" (2008) .... Damiana Grissanti Landaeta
• "Por todo lo alto" .... Morana Bastardo (1 episode, 2006)
• "Que buena se puso Lola!" (2004) .... Dolores
• La senora de Cardenas (2003) .... Pilar de Cardenas
• "Juana la virgen" .... Carlota Vivas de De La Vega (1 episode, 2002)
• "Carissima" (2001) .... Avril Zurli
• Moje trzy siostry ("Mis 3 hermanas") (2000) .... Margarita Alvarez
• Prawo do miłości ("Cuando hay pasión") (1999) .... Betania Malave (1999)
• Za wszelką cenę ("Aunque me cueste la vida") (1998) .... Teresa
• Niezapomniana ("La inolvidable") (1996)
• "La llaman Mariamor" (1996) .... Beba
• "La hija del presidente" (1994) .... Pamela
• "Sirena" (1993) .... Porfiria

MIEJSCA

Buenos Aires

Caracas

Cancun

Mexico

Rio de janeiro

Sao paulo

Tequila

Wyspy - Wenezuela

ROZRYWKA

Filmy dokumentalne

Filmy fabularne

Książki, prasa

Moda, makijaż

Muzyka latino

Taniec (pereo)

Telewizja latino

ŻYCIE LATINO

Bieda i slamsy

Gangi

Korupcja

Kult macho

Kult piękna

Milionerzy - jak żyją ?

Morderstwa kobiet

Narkotyki

Plemiona ameryki płd

Religia a czary

Więzienia

DLA TURYSTÓW

Nauka języka

Przed wyjazdem

Organizacja wyjazdu

Na co uważać


CopyRight © 2011 Telenowele.strefa.pl