Strona Główna

Linki

Księga Gośœci

Kontakt

TELENOWELE

Klon
Miłość jak tequila
Namiętności
Rubi
W sidłach namiętności
Zakazana miłość
Zemsta
STARE TELCIE

AKTORZY

Adolfo Cubas
Andrea del Boca
Andreina Yepez
Angelica Rivera
Barbara Mori
Barbara Mosquera
Catherine Fulop
Claudia Alencar
Danna Garcia
Eduardo Yanez
Fabiola Colmenares
Fernando Carillo
Grecia Colmenares
Jorge Aravena
Jorge Reyes
Lucia Mendez
Martha Julia
Mayra Alejandra
Miguel de Leon
Natalia Streignard
Ricardo Darin
Roxana Diaz
Tatiana Capote
Veronica Castro


Tatiana Capote Abdel
urodzona 15 sierpnia 1962 roku w Hawanie (kuba)

Pochodzi z artystycznej rodziny. Jej ojca Julia Capote oglądaliśmy w serialach "Samanta", "W sidłach namiętności", a teraz w "Marzenia nic nie kosztują" (jako Pedra). Starsza siostra Marita Capote jest piosenkarką i aktorką (W sidłach namiętności, W poszukiwaniu miłości).

Gdy miała siedem lat, jej cała rodzina uciekła do Wenezueli - dziś mówi, że "czuje się Wenezuelką duszą i ciałem". Wkrótce Tatiana zadebiutowała na ekranie u boku ojca, w telenoweli Barbara. Jako dziecko zagrała jeszcze w kilku serialach, m.in. w Raquel (1974) razem ze swą siostrą Maritą.

Dyskwalifikacja w konkursie Miss World 1979 była przepustką do kariery Tatiany Capote. W Wenezueli, gdzie co druga dziewczyna starająca się zrobić karierę w show biznesie dzierży jakiś tytuł królowej piękności, ten wyróżnik był nie do pogardzenia. Podczas prezentacji dla prasy tuż przed finałem konkursu Miss World Tatiana wystąpiła w kostiumie kąpielowym, który - choć jednoczęściowy - osłaniał biust tylko dwoma cienkimi paskami. No i jedna pierś spod paska się wymsknęła. Panna Capote, wcześniej uważana za jedną z faworytek konkursu, musiała się z nim pożegnać. I w ten sposób jej najwyższym zdobytym tytułem pozostał tytuł 1 Wicemiss Venezuela (zdobywczyni tytułu Miss, Maritza Sayalero, została w tym samym roku Miss Universum). A obnażona pierś Tatiany przywoływana była przez wszystkie wenezuelskie gazety z komentarzem: "Wenezuelka była pierwsza!" po słynnej Janet Jackson odzieranej z bluzki przez Justina Timberlake na stadionie futbolowym.

Pierwszą "dorosłą" telenowelą Tatiany była Natalia de 8 a 9 (1980), gdzie wcieliła się w córkę Gustava Rodrigueza (Imperium kobiet). Do połowy lat 80. grała w dwóch telenowelach rocznie i stała się jedną z najpopularniejszych aktorek w Wenezueli. Come back Tatiany nastąpił w roku 1997, kiedy zagrała w Gorzkim dziedzictwie, a potem w Destino de mujer, Imperium kobiet, Prawie do miłości, Zemście. Drugim spojrzeniu, Rebece, wreszcie w serialu Marzenia nic nie kosztują. Jej najnowsze telenowele te El Desprecio (2006) i Mi vida eres tu (2006).

życie prywatne

Miała trzech mężów. Pierwszym był prawnik Pero Mollet, z którym ma córkę Taniushę. Małżeństwo trwało pięć lat 1983-88, zakończyło się rozwodem. Rozwód zakończył też drugie małżeństwo (1990-94), z radiowym prezenterem Valdemarem Martinezem. Trzeci mąż, Miguel Munoz Delgado był kubańskim inżynierem, którego poznała w Miami. Ślub wzięli w grudniu 2002, zamieszkali w Doral Isles pod Miami, gdzie swe domy mają także Ruddy Rodriquez, Arquímedes Rivero, Elluz Peraza, Alicia Machado czy "diabeł salsy" Oscar D'Leon. Mimo iż po ślubie Tatiana powtarzała, że "do trzech razy sztuka" i "trzy to szczęśliwa liczba", także ten związek zakończył się rozwodem na początku 2005 roku.

kliknij na zdjęcie aby powiększyć


Filmografia

• Si me miran tus ojos (2009) ...jako Amparito
• Mi vida eres tu (2006) ... jako Susana
• El desprecio (2006) ...?
• Sonar no cuesta nada (2005) ... jako Matilde
• Rebeca (2003) ... jako Marcela / Amanda
Zemsta La Revancha (2000) ... jako Sandra Castillos
• Cuando Hay Pasion (1999) ... jako Flavia de Malave
• Destino de mujer (1997) ... jako Giselda
• Llovizna (1997) ...?
Zakazana Miłość La Mujer Prohibida (1991) ... jako Yarima Baes de Gallardo
• La Revancha (1989) ...?
• Maribel (1989) ... jako Maribel
• Adriana (1985) ...?
• Rebeca (1985) ... jako Rebeca
• Adios Miami (1984) ...?
• Reten de Catia (1984) ...?
• Marisela (1984) ... jako Marisela
• Marta y Javier (1983) ...?
• Bienvenida Esperanza (1983) ... jako Marina
• Kapricho S.A. (1982) ...?
• Luz Marina (1981) ... jako Dorada Alegria
• Natalia de 8 a 9 (1980) ...?
• Raquel (1973) ... jako Ana Maria
• La Dona (1972) ...?
• Barbara (1971 ) ... jako Elisita

MIEJSCA

Buenos Aires

Caracas

Cancun

Mexico

Rio de janeiro

Sao paulo

Tequila

Wyspy - Wenezuela

ROZRYWKA

Filmy dokumentalne

Filmy fabularne

Książki, prasa

Moda, makijaż

Muzyka latino

Taniec (pereo)

Telewizja latino

ŻYCIE LATINO

Bieda i slamsy

Gangi

Korupcja

Kult macho

Kult piękna

Milionerzy - jak żyją ?

Morderstwa kobiet

Narkotyki

Plemiona ameryki płd

Religia a czary

Więzienia

DLA TURYSTÓW

Nauka języka

Przed wyjazdem

Organizacja wyjazdu

Na co uważać


CopyRight © 2011 Telenowele.strefa.pl