Strona Główna

Linki

Księga Gośœci

Kontakt

TELENOWELE

Klon
Miłość jak tequila
Namiętności
Rubi
W sidłach namiętności
Zakazana miłość
Zemsta
STARE TELCIE

AKTORZY

Adolfo Cubas
Andrea del Boca
Andreina Yepez
Angelica Rivera
Barbara Mori
Barbara Mosquera
Catherine Fulop
Claudia Alencar
Danna Garcia
Eduardo Yanez
Fabiola Colmenares
Fernando Carillo
Grecia Colmenares
Jorge Aravena
Jorge Reyes
Lucia Mendez
Martha Julia
Mayra Alejandra
Miguel de Leon
Natalia Streignard
Ricardo Darin
Roxana Diaz
Tatiana Capote
Veronica Castro


Veronica Castro
urodzona 19 października 1952 roku w Mexico City (meksyk)

Jest siostrą producenta Jose Alberto (El Guero) Castro i aktorki Beaty Castro

Po raz pierwszy pokazała się w męskim magazynie Caballero w wieku 16 lat. Wystąpiła w paru telenowelach, ale gwiazdą stała się dzięki roli w telenoweli ''Los icos tambien Iloran'' (Bogaci też płaczą) z 1979 r., zagrała tam biedną sierotę. Stała się dzięki niej znana w Ameryce Łacińskiej, Hiszpanii. Dwa lata później następny sukces: El Derecho de Nacer (Prawo do narodzin) w 1981 r., była to kolejna telewizyjna wersja kultowej latynoskiej historii. Rosa Salvaje), 1990 r. zagrała rolę w Mi pequena Soledad - 40-letnią kobietę będąca przez 20 laty ofiarą gwałtu i sparaliżowaną na skutek wypadku, mającą dziecko wywodzące się z tego przestępstwa - Soledad. W polskiej telewizji znana jest z telenowel Prawo do narodzin i Jolanta.

W latach 90. zaczęła prowadzić programy rozrywkowe, co robi do tej pory.

Od lat walczy z
Lucią Mendez o miano większej gwiazdy, także z piosenkarką Lupitą D'alessio. Była prowadzącą Big Brother VIP 4. Big Brother VIP 2, Big Brother VIP 3 oraz Big Brother 3-R.

życie prywatne

Ma syna Cristian'a, który jest jednym z najbardziej znanych piosenkarzy w Ameryce Łacińskiej i Stanach Zjednoczonych. Nigdy nie wyszła za mąż za ojca Cristiana, Manuela Valdeza. Ma również drugiego syna - Michell'a Castro. Często jest atakowana przez paparazzich i znajduje się na okładkach brukowców.

kliknij na zdjęcie aby powiększyć




Filmografia

• "Los Exitosos Perez".... Roberta Santos (2009)
• En la oscuridad (2008)
• "Mujeres asesinas" .... Emma (1 episode, 2008)
• "Amor sin maquillaje" (1 episode, 2007)
• "Codigo postal" .... Beatriz Corona Morales (3 episodes, 2006)
• "Teleton" (1997) TV series .... Presentadora
• Diabelska miłość ("Pueblo chico, infierno grande" )(1997) .... Leonarda Ruan
• "Qué apostamos?" (1 episode, 1995)
• "Valentina" (1993) .... Valentina Isabel Montero/Valentina de los Angeles
• "Primero izquierda" (1 episode, 1992)
• Dios se lo pague (1990)
• "Mi pequena Soledad" (1990) .... Isadora/Soledad
• El ausente (1989)
• "Rosa salvaje" .... Rosa (11 episodes, 1987-1988)
• El nino y el Papa (1987) .... Alicia/Guadalupe
• Algo muy especial de Veronica Castro (1986)
• Chiquita pero picosa (1986) .... Florinda Benitez/Flor
• "Amor prohibido" (1986) .... Nora
• Nana (1985)
• "Felicidad, donde estas?" (1985) .... Karina
• Yolanda ("Yolanda Lujan" )(1984) .... Yolanda Lujan
• "Cara a cara" (1983) .... Laura
• "Veronica: El rostro del amor" (1982) .... Veronica
• Johnny Chicano (1981)
• Prawo do narodzin ("El derecho de nacer") (1981) .... Maria Elena
• Navajeros (1980) .... Toni
• "Los ricos también lloran" (1979) .... Mariana Villareal
• "Pasiones encendidas" (1978) .... Martha
• Nobleza ranchera (1977)
• "Manana sera otro dia" (1976) .... Gabriela
• Guadalajara es Mexico (1975)
• Acapulco 12-22 (1975)
• "Barata de primavera" (1975) .... Karina Labrada
• La recogida (1974)
• El primer paso... de la mujer (1974)
• Volvere a nacer (1973) .... Maria
• Novios y amantes (1973)
• Mi mesera (1973)
• Bikinis y rock (1972)
• Un sueno de amor (1972)
• El ausente (1972)
• El arte de enganar (1972) .... Rebeca
• La fuerza inutil (1972)
• Cuando quiero llorar no lloro (1972)
• "El edificio de enfrente" (1972)
• "Revista musical Nescafe" (1972)
• "El amor tiene cara de mujer" (1971)
• "No creo en los hombres" (1969)
• "En familia con Chabelo" (1968)
• "Operación Ja Ja" (1966)
• "TV Musical Ossart" (1964)


MIEJSCA

Buenos Aires

Caracas

Cancun

Mexico

Rio de janeiro

Sao paulo

Tequila

Wyspy - Wenezuela

ROZRYWKA

Filmy dokumentalne

Filmy fabularne

Książki, prasa

Moda, makijaż

Muzyka latino

Taniec (pereo)

Telewizja latino

ŻYCIE LATINO

Bieda i slamsy

Gangi

Korupcja

Kult macho

Kult piękna

Milionerzy - jak żyją ?

Morderstwa kobiet

Narkotyki

Plemiona ameryki płd

Religia a czary

Więzienia

DLA TURYSTÓW

Nauka języka

Przed wyjazdem

Organizacja wyjazdu

Na co uważać


CopyRight © 2011 Telenowele.strefa.pl